20.2.2018

A LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEK

Mennyibe kerül a Stopviz?

A Stopviz rendszer árát számos tényező befolyásolja, amelyek közül a legfontosabbak a vízbevezető cső mérete, a bemenetek száma (csak hideg, vagy meleg és hideg víz), a szelep típusa és a kiegészítő modulok (pl. GSM, kapcsoló óra). A konkrét telepítéshez és az Ön egyedi igényeire vonatkozó árajánlatért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, e-mailben vagy űrlap segítségével.


Mi történik, ha áramkimaradás történik?

Az alapváltozatban a Stopvíz nem rendelkezik biztonsági áramforrással, ezért nem végez védő funkciót áramkimaradás közben. Ha a Stopviz fedéllell  vagy kétfunkciós hajtásu gömbcsappal van felszerelve a szelep feszültségkimaradás esetén a meglévő pozícióban marad. Az egyfunkciós  hajtásu  gömbcsapok  az áramkimaradás során  automatikusan bezáródnak. Ha kézi vezérléssel vannak felszerelve, akkor nyitott helyzetbe állíthatók. A áramkimaradás és áramújracsatlakozás után  minden szelep típus automatikusan kinyílik, és a vezérlőegység elkezdi figyelni a vízellátást.


A vezérlőegységnek közel kell lennie a gömbcsaphoz  és a vízmérőhöz?

Nem, a vezérlőegység több méterre van a mérőtől és a gömbcsaptol, mivel   védelmet nyújt az interferenciával szemben. Például a vezérlőegység elhelyezhető az elektromos biztosítékok mellett, míg a gömbcsap és a vízmérő elhelyezhető  a vízcsőhálózatban  vagy a pincében.


Stopvíz rendszert rendeltem, de a csomagban hiányoznak a csavarok, redukciók, gömbcsapok, kábelek…

A Stopvíz csomag tartalmaz: elektronikus kimenettel  rendelkező vízmérő, elektromágneses acél gömbcsap, megszakítóval ellátva vezérlőegység elhelyezve az elektromos szekrényben. A kábeleket és a vízvezeték-anyagokat a villanyszerelő vagy a vízvezeték-szerelő az Ön igényeinek és sajátos helyzetének megfelelően szállítja.


Igényel a Stopvíz karbantartást?

A korlátok kezdeti beállítása után már nem szükséges különös gonddal kezelni az eszközt. Mint minden eszköz, amelynek megbízható működését kell biztosítani (tűzjelző, tűzoltó készülék, kazán stb.), javasoljuk   hogy a vízmérő rendszeresen, legalább havonta egyszer tesztelje és ellenőrizze megbízható működését.

A vezérlő egység újabb verzióján (szállítva 2013 elejétől) csak meg kell  engednie a vizet, és a vezérlőegységen  4 másodpercig  ayomja meg  a Blokkoló gombját  (Bypass).  Ez aktiválja a teszt üzemmódot, mikor a készülék utasítja a szelep zárását,  és megállapítja  a vízmérőn keresztül,, hogy egyáltalán  áramlik-e a víz. Ha minden megfelelően működik, a teszt üzemmód deaktiválódik, és a Stopvíz visszatér a normális üzemmódba. Ha a szelep nem tömít, a vezérlő egység akusztikus és vizuális jelzést kezd el. . Ilyen esetben tanácsos a garancia vagy a jótállás utáni szolgáltatás igénybevételét használni. A  régebbi  Stopviz rendszer    tesztelhető legegyszerűbb módon ha a F2 határértéket  1-re állítja és hagyja  több   vízcsapban  áramlani a vizet, úgyhogy a vízáramlás 10 másodperc alatt több mint 1,5 liter legyen. Majd egy negyed perc alatt elkezd jelezni egy ütközésjelzést és elzárja a vízellátást.  A vízvezetékekben található víztartalma  hajlamos lesz kiáramlani , de mivel  alacsony víznyomáson fog működni,  a víz lefolyása végül megáll.


Érdeklődöm a  Stopviz  értékesítésével vagy forgalmazásával kapcsolatban /  együttműködés vagy összeszerelés, mit tegyek?

Hívjon bennünket, örömmel értünk egyet az együttműködés feltételeivel.


Szeretném használni a Vodostopot, de van egy speciális követelményem

A Stopviz egy nagyon változatos renszer. Természetesen nem tudjuk garantálni, hogy alkalmas lesz minden környezetre és telepítési típushoz. Ha érdeklodik  a Stopviz rendzer  iránt, lépjen kapcsolatba velünk, és  megtaláljuk a megfelelő megoldást az Ön számára.